Ingebruikname nieuwe parallelbaan A15 uitgesteld

De geplande ingebruikname van de nieuwe parallelbaan van de A15 tussen toe- en afrit 19 (Charlois/Rhoon) en het knooppunt Vaanplein op zondagmorgen 2 september 2012 is uitgesteld.

De technische verkeerssystemen functioneren nog niet naar behoren, waardoor de veiligheid van de weggebruikers en de doorstroming onvoldoende is gewaarborgd. Een nieuwe datum wordt spoedig bekendgemaakt.

Na een verkeerswissel in het weekend van 1 en 2 september 2012 zou het verkeer ter hoogte van tankstation Portland via de parallelrijbaan gaan rijden die dan in gebruik zou zijn als tijdelijke hoofdrijbaan. De maatregel is onderdeel van het project verbreding A15 Maasvlakte – Vaanplein.

Nachtafsluitingen
De in het weekend geplande nachtelijke afsluitingen van de toeritten 18 en 19, die nodig waren om de aansluiting van de bestaande rijbaan op de parallelrijbaan te maken, gaan eveneens niet door. De afsluiting van de verbindingsboog op het Vaanplein van de A29 vanuit Barendrecht naar de A15 richting Europoort in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september tussen 21.00 uur en 6.00 uur gaat wel door.

Toelichting
De afgelopen weken hebben A-Lanes A15 en Rijkswaterstaat hard gewerkt om de verkeerswissel te laten plaatsvinden. In belang van de verkeersveiligheid is er toch voor gekozen om de wissel uit te stellen. Uiteindelijk is gebleken dat het voldoende functioneren van de verkeersregelsystemen niet kan worden gegarandeerd. Haperingen in de systemen kunnen leiden tot onduidelijke of onveilige situaties voor de weggebruikers en de doorstroming belemmeren.