Verbreding A15 Maasvlakte – Vaanplein

De werkzaamheden aan de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein in Rotterdam vorderen gestaag.

Op de website van A-Lanes A15 - bestaande uit Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton – kunt u de laatste ontwikkelingen volgen: www.verbredinga15.nl.

Op het project is een belangrijke mijlpaal bereikt; we hebben een nieuwe parallelle rijbaan bij Portland gerealiseerd. Deze ligt tussen toe- en afrit 19 (Charlois/Rhoon) en het knooppunt Vaanplein. Vanaf zondag 2 september gaat het verkeer gebruik maken van deze nieuwe rijbaan via een verkeerswissel. Op de website van A naar Beter staat hier meer informatie over (www.vananaarbeter.nl).

De tijdelijke situatie duurt tot medio december 2013 en is nodig om veilig te kunnen werken aan de hoofdrijbaan en aan de bouwwerken die over of onder de rijbanen lopen. En natuurlijk om de hinder voor het verkeer te beperken en doorstroom te garanderen.

Naast de parallelle rijbaan bij Portland hebben we ook drie vernieuwde bouwwerken aangelegd: de onderdoorgangen voor de verlengde Zuiderparkweg, de Molenvlietduiker en het Vrijenburgviaduct over de A15. Voor meer informatie kijk op www.verbredingA15.nl.