111e fundering bij offshore windpark Anholt in Denemarken

Op woensdag 25 juli jl. heeft ons hefschip Svanen de 111e en tevens laatste fundatie geplaatst op het offshore windpark Anholt in Denemarken. Alle funderingen zijn binnen de geplande opleverdatum en naar tevredenheid van de klant geïnstalleerd.

De installatie van de 111 funderingen voor het grootste offshore windmolenpark van Denemarken is een prestatie waar Ballast Nedam trots op is. In totaal heeft de HLV Svanen nu 346 ‘monopiles’ en 128 ‘transition pieces’ geïnstalleerd op projecten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, België en Denemarken. Hiermee toont de Svanen aan één van de betrouwbaarste schepen voor funderingsinstallatie te zijn in de markt voor offshore windenergie. Het hefschip is inmiddels voor de tweede maal aangekomen bij het London Array offshore windpark, waar geassisteerd zal worden bij de installatie van de funderingen. Afgelopen jaar heeft de HLV Svanen hier al 11 funderingen geplaatst.