Ballast Nedam neemt deel aan de Dutch Green Building Week

Ballast Nedam neemt deel aan de Dutch Green Building Week De Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert van 17 tot en met 21 september de tweede editie van de Dutch Green Building Week.

Onder de noemer ‘Green Inspiration’ krijgen DGBC-participanten vijf dagen de ruimte om hun duurzame initiatieven op de kaart te zetten, via een groot aantal activiteiten en evenementen. Door onze deelname laten wij als Ballast Nedam aan heel Nederland zien wat we doen aan het verduurzamen in de bebouwde omgeving.
Hiermee leveren wij een bijdrage aan de bredere maatschappelijke ontwikkeling rond duurzaamheid en innovatie en stimuleren we nieuwe manieren van denken en werken in de bouwketen. Wij werken samen aan een betere leefomgeving, wat voor Ballast Nedam gelijk staat aan het realiseren van blijvende kwaliteit. De wens van de klant staat hierbij centraal. We werken aan integrale projecten op vier werkgebieden: huisvesting, mobiliteit, energie en natuur. Hierbij richten we ons op de hele levenscyclus van deze projecten.
Gedurende deze week staan ketensamenwerking en modulair bouwen centraal. Wij nodigen iedereen van harte uit om een of meerdere van onze onderstaande projecten te bezoeken.

Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling: lezing ketensamenwerking
Op woensdag 19 september geeft Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling een lezing over ketensamenwerking. Hier wordt alles verteld over onze aanpak en ervaring met ketensamenwerking en de daarbij behaalde resultaten. Meer informatie en aanmelden

Ballast Nedam iQwoning®: Fabrieksbezoek
Donderdag 20 september is het mogelijk om de productie van een Ballast Nedam iQwoning® te bekijken. Bezoekers kunnen zien hoe wij, gebruikmakend van hoogwaardig en duurzame materialen, complete woningen, onder perfect geconditioneerde omstandigheden in een fabriek bouwen. De woning worden volledig afgewerkt inclusief de keuken en de badkamer tot en met de douchekop. Aansluitend wordt een compleet afgebouwde iQwoning® bezocht om de woonbeleving te ervaren. meer informatie en aanmelden

Ursem Modulaire Bouwsystemen: fabrieksbezoek
Vrijdag 21 september opent Ursem Modulaire Bouwsystemen haar fabriek voor bezoeker. Tijdens de rondleiding maken de bezoekers de productie van Ursem Modulaire Bouwsystemen van dichtbij mee. Zij kunnen zien hoe wij 256 permanente prefab hotelkamers van The Student Hotel in een geconditioneerde omgeving produceren. Meer informatie en aanmelden

Gedurende de Dutch Green Building Week worden er tal van activiteiten georganiseerd door het hele land. Zo wordt de Dutch Green Building Week geopend met het Green Buildings congres. Dit congres heeft als thema ‘Duurzaamheid als aanjager van economische groei’ en vindt plaats in de RAI Amsterdam. De week wordt afgesloten met een slotfeest, waar ook de uitreiking eerste editie van de Duurzame 50 Vastgoed NL plaatsvindt. Voor meer informatie over deze en andere activiteiten tijdens de Dutch Green Building Week verwijzen wij naar www.dutchgreenbuildingweek.nl