Ballast Nedam zet modulair bouwen in voor The Student Hotel

Ballast Nedam gaat voor City Living 258 van de in totaal 709 hotelkamers realiseren in The Student Hotel in Amsterdam. Daarbij worden de volledig in de fabriek gebouwde en ingerichte modules van Ursem Modulaire Bouwsystemen gebruikt.

Dankzij dit logistiek optimale proces kan het complete gebouw in acht maanden tijd worden opgeleverd. De productie van de hotelmodules gaat direct na de bouwvak van start.

De 258 design kamers komen in het nieuwbouwgedeelte van The Student Hotel. Het Spoorgebouw komt naast het bestaande Elsevierkantoor en het Stergebouw aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam, waar de overige kamers komen. Heddes Bouw & Ontwikkeling, dochterbedrijf van Ballast Nedam, zal het project uitvoeren en Ursem Modulaire Bouwsystemen produceert de modules. De modules worden als volledige ingerichte hotelkamer, onder geconditioneerde omstandigheden in de fabriek gebouwd en daar voorzien van badkamer, afwerking, vloerbedekking en meubilair. The Student Hotel Amsterdam wordt volgend jaar in augustus met 709 kamers meteen het grootste hotel van Amsterdam.

Romeo Malizia, Chief Operating Officer van Ballast Nedam: “Met modulair bouwen leveren we industrieel maatwerk. In de kern is het modulaire bouwsysteem universeel, maar in de uitvoering is het uniek. Dat geeft onze klanten veel meer mogelijkheden om in te spelen op de maatschappelijke vragen van vandaag. We zijn er trots op dat de mensen achter The Student Hotel die benadering herkennen en ons de gelegenheid geven om mee te werken aan dit prachtige project.”


© 2012 The Student Hotel/Shot by Models

The Student Hotel draait om community, convenience en comfort voor internationale en Nederlandse studenten die hier kort werken of studeren. The Student Hotels worden beheerd door City Living, een specialist in huisvesting voor internationale studenten. City Living heeft de ambitie om in alle grote studentensteden een vestiging van The Student Hotel te openen.

De modulaire bouwsystemen van Ursem worden toegepast voor de realisatie van utilitaire gebouwen zoals studentenwoningen, zorgcentra, scholen en hotels. Deze innovatieve, industriële wijze van bouwen onder geconditioneerde omstandigheden biedt een optimale prijs-kwaliteitverhouding, snelheid, flexibiliteit en duurzaamheid. Samen met de iQwoning® en ModuPark®, het modulaire product voor parkeergarages, is Ballast Nedam in staat om zowel de nieuwbouw- als de renovatiemarkt van de woning- en de utiliteitsbouw te bedienen met modulaire concepten.

Download hier het persbericht van The Student Hotel of kijk voor meer informatie op www.thestudenthotel.comDownload dit persbericht in pdf formaat