Sleutel van eerste van 36 iQwoningen® in Almere overhandigd

Wethouder Duurzame Ruimtelijke Ontwikkeling van Almere, Adri Duivesteijn, en directeur van Syntrus Achmea, Rob Vester, openden op woensdag 27 juni de eerste iQwoning® in het duurzame en kindvriendelijke Columbuskwartier in Almere Poort.

Daarvoor overhandigde wethouder Adri Duivesteijn een symbolische sleutel van de modelwoning aan de directeur van Syntrus Achmea. Deze modelwoning is helemaal ingericht om huurders deze zomer een voorproefje te geven van de mogelijkheden van hun nieuwe huis. De 36 iQwoningen® worden eind augustus sleutelklaar opgeleverd.
Wethouder Duivesteijn: “De gemeente Almere is blij dat Syntrus Achmea bouwt in Almere. Door te investeren in deze huurwoningen gaan ze een langdurige relatie aan met de wijk en de stad Almere.”

Deze bijzondere woningen zijn in heel korte tijd gerealiseerd. Ballast Nedam heeft op 23 december 2011 de overeenkomsten voor het project gesloten met de gemeente Almere en pensioenbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De iQwoning® is een innovatief woonconcept van Ballast Nedam, ontwikkeld vanuit de behoefte van de klant en door de bewoner centraal te stellen. Het is een woning met de eigenschappen en het uiterlijk van een traditioneel gebouwde woning. Toch wordt de woning grotendeels in de fabriek vervaardigd en dat levert aantrekkelijke voordelen op: constante hoge kwaliteit, geen verspilling, een zeer korte bouwtijd, minimale overlast voor de omgeving en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Syntrus Achmea vindt deze iQwoningen® een waardevolle toevoeging voor het woningaanbod in Almere. De vraag naar huurwoningen in het middensegment neemt sneller toe dan het aanbod. Door deze slimme manier van bouwen kunnen in korte tijd meer huurwoningen worden geleverd.

De iQwoning® geeft een antwoord op de uitdagingen van deze tijd, waarin de markt behoefte heeft aan flexibele oplossingen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De iQwoning® voldoet ruimschoots aan de nieuwe EPC-norm en leent zich ook voor heel kleinschalige (her)ontwikkeling. Meer informatie over de iQwoning® vindt u op www.iqwoning.nl.

Almere Poort, Strandstad van de Randstad
Almere Poort biedt de woondroom van Almere: meer ruimte, meer groen en meer huis. Daarnaast is er in dit stadsdeel ook meer ruimte voor winkels, horeca en werkgelegenheid. In Almere Poort woon je op de rand van polder en water en kun je op de fiets naar het strand, het bos of naar een van de parken. Toch ligt het stadsdeel middenin de Randstad, aan de A6, vlakbij Amsterdam en ’t Gooi. In Almere Poort bouwen mensen samen aan een nieuw stadsdeel. Dát schept een band.