Mega-operatie: inrijden nieuwe viaduct A2/A79

Komend weekend is het zover! Op zaterdag 27 oktober wordt het nieuwe viaduct A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk op zijn plaats gereden. Een minutieuze technische operatie, die vrijwel uniek is in Nederland.

Komend weekend is het zover! Op zaterdag 27 oktober wordt het nieuwe viaduct A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk op zijn plaats gereden. Een minutieuze technische operatie, die vrijwel uniek is in Nederland. Pas één keer eerder werd het vertoond: op de A5 tussen de Coentunnel en Schiphol.

Live meekijken
Alle 400 kaarten om aanwezig te zijn bij deze gebeurtenis zijn vergeven. Om iedereen de mogelijkheid te bieden om dit mee te maken, kun je op zaterdag 27 oktober tussen 8.00 en 11.00 uur via www.a2maastricht.nl de werkzaamheden live volgen.

Viaduct van formaat
Het kant-en-klare brugdek is 120 meter lang, 15 meter breed en ruim 3500 ton zwaar. Op dit moment rust het nog op zijn tijdelijke steunconstructie tussen de A79 en A2. Maar niet meer voor lang. Want in het weekend van vrijdagavond 26 tot en met maandagochtend 29 oktober wordt de giga betonplaat - die nu nog in de lucht lijkt te zweven - opgepakt en met karretjes naar zijn definitieve plek gereden, zo'n 50 meter verderop. Een dag eerder start Avenue2 met de voorbereidingen om alles in gereedheid te brengen voor deze mega-operatie. Het nieuwe viaduct A2/A79 is onderdeel van het toekomstige knooppunt Kruisdonk. Dit wordt straks zo aangelegd, dat alle verkeersbewegingen mogelijk zijn. Verkeer kan dan makkelijk van de A2 naar de A79 en vice versa.