Fly-over Haarlem genomineerd voor Cobouw Award

Ballast Nedam Infra Noord West en Haitsma Beton zijn genomineerd voor beste bouwproject in categorie GWW met het project Fly-over Haarlem voor de Cobouw Awards 2011.

De uitreiking van de Cobouw Awards zal woensdag 26 oktober in Rotterdam plaatsvinden.

In opdracht van ProRail realiseert Ballast Nedam Infra Noord West aan de rand van Haarlem een nieuwe fly-over, die een spoorweg kruist en een directe verbinding tot stand brengt tussen de A200 en de Waarderpolder. Dit is ter hoogte van het NS-station Haarlem - Spaarnwoude naar de Waarderpolder.

Gewaarborgd
De technische, logistieke en planmatige implicaties van het project zijn complex. Dat wordt niet alleen veroorzaakt door het treinverkeer dat nagenoeg volledige doorgang moet hebben tijdens de werkzaamheden, maar ook door bijvoorbeeld het vervoer en de plaatsing van de onderdelen die als bijzonder gekwalificeerd kunnen worden. Zo meten de liggers liefst vijfenveertig meter terwijl ze gebogen van vorm zijn, een combinatie die een lastig te hanteren zwaartepunt oplevert. Juist vanwege die complexiteit heeft Infra Noord West er voor gekozen om het project zoveel mogelijk met andere Ballast Nedam dochters te realiseren, zodat de benodigde expertise en de afstemming op de verschillende onderdelen gewaarborgd zijn.
Deze dochters zijn:
• Ballast Nedam Funderingstechnieken
• Gebroeders van Leeuwen
• Haitsma Beton
• Spanstaal
• Ballast Nedam Asfalt
• Ballast Nedam Specialiteiten
• Ballast Nedam Prefab

Bewuste Bouwers
Het project wordt uitgevoerd onder het Keurmerk Bewuste Bouwers, dat staat voor een werkwijze met zorgvuldige aandacht voor omgeving, medewerkers en milieu.