Ballast Nedam & Bouwvereeniging Volksbelang tekenen contracten voor De Plataan van Helsdingen te Vianen

Ballast Nedam en Bouwvereeniging Volksbelang hebben de contracten ondertekend voor de realisatie van 8 starterswoningen en een bijzonder appartementengebouw in De Plataan van Helsdingen in Vianen.

Volksbelang heeft de grondpositie voor de realisatie van een bijzonder appartementengebouw van Ballast Nedam overgenomen en een woon-zorgcomplex ontwikkeld. De vermoedelijke start van de bouw is september 2011.

In het appartementengebouw komen 22 reguliere koop- en huurappartementen. Daarnaast komt er een zorgunit voor ouderen en 16 appartementen begeleid wonen voor mensen met een beperking. In het complex wordt ook een dagactiviteitenruimte gehuisvest. De 8 starterswoningen zijn ontwikkeld door Ballast Nedam en de achitect is CFC Architecten uit Vianen. Het appartementengebouw is ontwikkeld door Bouwvereeniging Volksbelang en ontworpen door GBS Architecten uit Boskoop. Stedenbouwkundigbureau is Urban Jazz te Breda. Alle woningen worden gerealiseerd door Ballast Nedam.

De Plataan van Helsdingen
Aan de rand van Vianen ontwikkelt Ballast Nedam in samenwerking met de gemeente Vianen het project De Plataan van Helsdingen. Ballast Nedam realiseert in totaal 165 woningen in De Plataan van Helsdingen. Deze nieuwe wijk grijpt terug naar de bouwstijl van de jaren dertig. Verspreid over meerdere fasen komen er twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, rijwoningen en een appartementencomplex. Bouwvereeniging Volksbelang ontwikkelt de sociale huur- en koopappartementen. In de nieuwste ontwerpen combineren wij klassieke stijlelementen met eigentijds wooncomfort en toekomstgerichte duurzaamheid in constructie en materialen.

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op de website:
www.deplataanvanhelsdingen.nl