Opening Bijlmerpark tijdens Dag van het Park

Op zondag 29 mei a.s. wordt het Bijlmerpark in Amsterdam Zuidoost officieel geopend tijdens Dag van het Park.

Het Bijlmerpark wordt om 14.30 uur officieel geopend door Wethouder Freed Ossel, portefeuillehouder Emile Jaensch en portefeuillehouder Urwin Vyent. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er diverse activiteiten voor jong en oud zoals rondleidingen, workshops en optredens.

In 2008 is Ballast Nedam Infra Noord West begonnen met de renovatie van het park. Het Bijlmerpark is een volwaardig stadspark van 32 hectare groot geworden die voorziet in de diverse behoeften van de bezoekers:
 • Op de grote ligweide vindt het jaarlijkse Zomerfestival plaats. De ligweide, met een tribune esplanade die uitkijkt over de weide, is het hele jaar te gebruiken voor diverse sport- en recreatieactiviteiten.
• Het Bijlmer Sportpark biedt diverse sportfaciliteiten: drie kunstgras voetbalvelden, een cricketpitch en –veld. In de loop van dit jaar komt daar ook een professionele atletiekbaan van 400 meter bij, met daarbinnen een veld voor uiteenlopende sporten en spellen.
• De sport- en spelplek. Het biedt een reeks aan speelmogelijkheden. Hierdoor is voor ieder kind wat te beleven.
• Het vele water in het natuurpark in het zuidelijk deel van het park biedt niet alleen mooie vergezichten en een thuis aan bijzondere dieren zoals de lepelaar en krakeend, maar is ook nuttig voor de waterberging van de Bijlmermeerpolder. Vanaf de uitkijktoren op de vlinderheuvel komt ook het noordelijk deel van het park goed in beeld.

Een aantal medewerkers van Ballast Nedam Infra Noord West zullen ook a.s. zondag aanwezig zijn. Vlakbij de entree voorziet Ballast Nedam de bezoekers van een drankje en een klein hapje. Ook zullen daar foto’s te zien zijn die het project omvatten.

Iedereen is van harte welkom om langs te komen in het vernieuwde Bijlmerpark. Hopelijk tot zondag!

Bijgaand het programma en plattegrond van Bijlmerpark