Ballast Nedam verwerft opdracht multifunctioneel woon- en servicecentrum SassemBourg in Sassenheim

Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West gaat de nieuwbouw van het multifunctioneel woon- en servicecentrum SassemBourg in Sassenheim realiseren.

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van woonstichting Vooruitgang en zorgstichting ActiVite en heeft een totale aanneemsom van ruim € 21 miljoen. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2012 en zijn naar verwachting in het 2e kwartaal van 2014 gereed.

Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling West coördineert vanaf de fase bouwvoorbereiding tot aan de beheersfase de werkzaamheden van architect, constructeur, adviseurs en derden. Ballast Nedam Infra Zuid West is ingeschakeld om het terrein bouwrijp te maken en de bouwkuip te realiseren.

Het nieuwe SassemBourg is afgestemd op de behoeften en wensen van bewoners, cliënten en medewerkers. Behalve huur- en koopwoningen, worden zorgwoningen gerealiseerd waarin mensen met een zorgvraag zelfstandig of onder begeleiding kunnen wonen. Verder biedt het centrum ruimte voor fysiotherapie, fitness en een restaurant.

Voor dezelfde opdrachtgever, woonstichting Vooruitgang, heeft Ballast Nedam ook nieuwbouwproject Teylingervaart in Hillegom gerealiseerd en recentelijk opgeleverd.