Ballast Nedam bouwt nieuwe brandweerkazerne Zandvoort

Ballast Nedam start begin 2012 met de bouw van een nieuwe brandweerkazerne in opdracht van de gemeente Zandvoort. De kazerne biedt onderdak aan de plaatselijke brandweer en de Zandvoortse Reddingsbrigade.

Het nieuwe pand krijgt twee verdiepingen met een totale oppervlakte van ca. 1.400 m2. Daarmee biedt het voldoende ruimte aan 15 brandweerpersonen in de dagdienst en 40 vrijwilligers en alle voertuigen.

De reddingsbrigade zal de kazerne gebruiken als kantoorruimte, voor stalling en onderhoud van de boten en voor onderricht aan de leden. De reddingsbrigade heeft 524 leden, waarvan er 146 jonger zijn dan 18 jaar.

Op 10 december hebben burgemeester Niek Meijer, brandweercommandant Sander Boon en voorzitter van de Zandvoortse Reddingsbrigade, Jan-Hein Carré de symbolische eerste paal geslagen voor het nieuwe gebouw.

De brandweerkazerne is ontworpen door Jeanne Dekkers Architecten en zal naar verwachting eind 2012 in gebruik worden genomen.

De gemeentelijke brandweerkorpsen werken samen in 25 veiligheidsregio's. De brandweer van de gemeente Zandvoort maakt samen met 9 andere gemeentes deel uit van de veiligheidsregio Kennemerland, een verzorgingsgebied van ruim een half miljoen inwoners.


Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. De onderneming is met (integrale) projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden van mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief in een aantal expertisegebieden. Ballast Nedam levert project-, proces- en contractmanagement in de fasen ontwikkeling, realisatie en beheer. Daarnaast levert de onderneming specialistische kennis en (deel)producten. Ballast Nedam is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index. Voor meer informatie kijk op www.ballast-nedam.nl.