New Babylon Den Haag bereikt hoogste punt

Vrijdag zal New Babylon Den Haag officieel zijn hoogste punt bereiken met een woontoren van 142 meter.

Babylon Den Haag en Bouwcombinatie New Babylon (Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling en Boele & van Eesteren) zijn in mei 2007 gestart met de metamorfose van het oude Babylon. Na oplevering biedt New Babylon appartementen, een full service business center met hypermoderne kantoren, een modern shopping center, fitness, hotel, restaurants en bars.

New Babylon is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten. Het bureau is genspireerd door het 'a New City in the City'-concept: een 24-uurs stedelijk leefgebied met alle mogelijke functies en voorzieningen op gebied van wonen, werken en winkelen. Het complex ligt pal naast station Den Haag Centraal.

Met 44 verdiepingen bereikt New Babylon City Tower het hoogste punt van New Babylon. In totaal zijn er in de City Tower 99 koopappartementen en 106 huurappartementen die zijn verkocht aan Amvest. Het comfort is op alle niveaus doorvertaald. De naastgelegen Park Tower (100 meter) is eind 2010 opgeleverd en is inmiddels al voor 80% bewoond. De appartementen in de City Tower worden in het tweede kwartaal van 2012 opgeleverd. Dan wordt ook het New Babylon Business Center (NBC) opgeleverd. De officiƫle opening van het shopping center staat gepland voor september 2012.

Babylon Den Haag is een samenwerking van SNS Property Finance en Fortress, de Bouwcombinatie New Babylon is een samenwerking van Boele & van Eesteren en Ballast Nedam Bouw & Ontwikkeling Speciale Projecten.