Ballast Nedam bouwt nieuwe energieneutrale school in Heerhugowaard

Eerste paal van het nieuwe energieneutrale schoolgebouw de grond in geslagen.

Samen met Wethouder Jan Willem de Boer en Ronald Gase, voorzitter van het bestuur van de SOVON (Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noord-Holland-Noord), heeft Ballast Nedam, in opdracht van de gemeente Heerhugowaard en SOVON, op 23 november de eerste paal van het nieuwe energieneutrale schoolgebouw de grond in geslagen.

Na het slaan van de paal is de naam onthuld van het schoolgebouw aan de Umbriƫllaan in Heerhugowaard. De school gaat Focus heten. In het nieuwe schoolgebouw van ongeveer 5.000 m2 worden de praktijkschool De Polsstok en de beroepsgerichte vmbo-afdeling van Huygens College samengevoegd. De verwachting is dat het schoolgebouw in de tweede helft van 2012 in gebruik kan worden genomen.

Ballast Nedam heeft een Layer gemaakt waarmee het digitale model zichtbaar kon worden gemaakt op een iPad of smartphone, zodat de leerlingen alvast de school konden zien op de toekomstige locatie.
Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. De onderneming is met (integrale) projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden van mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief in een aantal expertisegebieden. Ballast Nedam levert project-, proces- en contractmanagement in de fasen ontwikkeling, realisatie en beheer. Daarnaast levert de onderneming specialistische kennis en (deel)producten. Ballast Nedam is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index. Voor meer informatie kijk op www.ballast-nedam.nl.