Spitsstrook A12 Zoetermeer en Zoetermeer-Centrum open

Woensdag 9 november 2011 opende minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) officieel de spitsstrook A12 bij Zoetermeer.

Voor de openingshandeling, een druk op de knop, werd de minister geholpen door Romeo Malizia, de hoofdingenieur-directeur van RWS en de wethouder van de gemeente Zoetermeer.

Ballast Nedam heeft vanaf januari 2011 de circa 4 kilometer lange spitsstrook in de middenberm aangelegd tussen Zoetermeer en Zoetermeer-Centrum (hectometerpaal 15,80 tot hectometerpaal 11,70). Deze spitsstrook is een aanvulling op het bestaande contract met RWS voor Zoetermeer ā€“ Gouda (opgeleverd op 1 oktober 2010).

De opening biedt de weggebruiker op de oudste snelweg van Nederland voortaan een aaneengesloten spitsstrook van 32 kilometer tussen Woerden en Zoetermeer. Dit levert de gebruiker op deze drukke weg ā€™s ochtends 5 minuten en ā€˜s avonds 10 minuten aan reistijdwinst op.

Op het werk A12 zijn vanaf augustus 2008 tot vandaag nagenoeg alle disciplines ingevuld door onze eigen Ballast Nedam-bedrijven. Een mooi en succesvol voorbeeld van 1BN!