1e paal voor Bio Energie Centrale in Delfzijl

De bouw van de Bio Energie Centrale (BEC) in Delfzijl is vandaag officieel gestart. De centrale moet in 2013 operationeel zijn en zal jaarlijks uit 300.000 ton gerecycled afvalhoutsnippers 49 megawatt aan groen stroom produceren.

Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 120.000 huishoudens. De centrale zal Eneco Bio Golden Raand gaan heten. Golden Raand (Gronings dialect) verwijst naar de regio, het ‘gouden randje’ van de provincie Groningen.

De werkzaamheden van Ballast Nedam bestaan uit het begeleiden van het vergunningentraject en design & construct van de civiele en bouwkundige onderdelen van het project. De opdracht hiervoor bedraagt circa € 48 miljoen. Ballast Nedam bewerkstelligt een optimale coördinatie voor de opdrachtgever door integratie van de werkprocessen in de keten. Met haar eigen interne, specialistische bedrijven biedt Ballast Nedam ketenintegratie voor dit project. Ballast Nedam Engineering, Ballast Nedam Funderingstechniek en Ballast Nedam Specialistisch Grondverzet zijn verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van de werkzaamheden.

Ballast Nedam werkt in het consortium samen met het Duitse Areva Renewables GmbH en het Finse Metso Power Oy.