Leiden krijgt studentencampus - Gemeente Leiden en VORM Ontwikkeling B.V./Ballast Nedam tekenen overeenkomst

Op het Lammenschanspark komt de eerste studentencampus van Leiden, de Leidse Schans. De gemeente Leiden en ontwikkelcombinatie VORM Ontwikkeling B.V./Ballast Nedam hebben vandaag de ontwikkelovereenkomst getekend voor de realisatie van deze campus.

De Leidse Schans is niet alleen de eerste studentencampus voor Leiden, het is ook meteen de meest duurzame campus van Europa. De gemeente Leiden kan met deze campus, die plaats biedt aan zo’n 1900 studenten, het woningtekort voor studenten substantieel terug dringen.

De eerste fase bestaat uit een woongebouw voor de huisvesting van 600 studenten en een woongebouw met 117 starterwoningen. Het plan is in coproductie van de drie partijen, Vorm, Ballast Nedam en Syntrus Achmea tot stand gekomen. Deze combinatie van samenwerkende partijen heeft ervoor gezorgd dat, zelfs in huidige tijden, al in begin 2013 gestart kan worden met de bouw van de eerste fase. De oplevering van de eerste studentenwoningen volgt dan medio 2014. Syntrus Achmea Vastgoed heeft voor haar fondsen reeds een substantieel deel van de woningen van de eerste fase verworven.

De Leidse Schans omvat de gefaseerde ontwikkeling, realisatie en exploitatie van circa 1900 studentenwoningen. Tevens worden er voorzieningen, circa 1.100 m2 aan commerciële ruimten en circa 200 starterwoningen gerealiseerd. Een gemengd leefklimaat met een kwalitatief hoge uitstraling vormen de basis voor een sociaal duurzame campus, die naar verwachting in 2018 geheel zal zijn afgerond.