Duurzame en betaalbare starters-koopwoningen Daalkampen Borger

Binnenkort start HR Actief de verkoop van duurzame en betaalbare starterswoningen in Daalkampen Borger.

Binnenkort start HR Actief de verkoop van 12 duurzame (EPC 0) nieuwbouwwoningen aan de Kranssteen in het uitleggebied-Daalkampen II te Borger. Het gaat om koopwoningen, die door eigen voorzieningen, de benodigde energie voor verwarming, koeling en warm water, zelf opleveren.

De koopprijs van de woningen + grond is ca. € 179.000 - € 199.000 vrij op naam, en het energiepakket kost € 30.000. Door die investering heeft de bewoner voldoende prestatievermogen om de berekende energiebehoefte zelf op te wekken, en behoren nutsbedrijffacturen voor het berekende gas- en elektricteitsverbruik tot het verleden. Door de vermeden verbruiksfacturen kan het Energiepakket bekostigd worden. De bewoner is op die wijze ook gevrijwaard voor prijsstijgingen van energie-leveringen in de toekomst.

De ontwikkeling in dit gedeelte van Daalkampen is een gemeenschappelijke inzet van ontwikkelaar HR Aktief Huis BV, samen met de Gemeente Borger-Odoorn en Woningcorporatie Lefier ZO-Drenthe.

In hetzelfde gebied realiseert HR Aktief Huis bv samen met Zomers Bouwbedrijf BV op dit moment 12 EPC 0-huurwoningen ten behoeve van Woningcorporatie Lefier. Bij voldoende voorverkoop zullen de koopwoningen aansluitend in de tweede helft van 2011 worden gebouwd.

De 12 koopwoningen zijn ontworpen door architektenbureau KR8 te Borger, en zullen worden gerealiseerd door Zomers Bouwbedrijf BV te Klijndijk. HR Aktief Huis BV heeft de ontwerpvertaling naar EPC 0-woningen verricht door de toevoeging van energie-opwekkers/bronnen en een uitgekiend afgiftesysteem.

Download brochure of bel 06-53105972 voor meer informatie.