Spinners fietsen vijfduizend euro bijeen

Tijdens de duurzaamheidsweek hebben medewerkers van Ballast Nedam in Nieuwegein met een spinningclinic op kantoor een bedrag van ruim vijfduizend euro bij elkaar gefietst. Dat bedrag is bestemd voor een weeshuis en een school in Ghana.

De 56 fietsers leverden de prestatie: zij hebben zich een half uur of langer ingezet om de euro’s voor Ghana bij elkaar te fietsen. Elke minuut spinnen leverde 2,20 euro op.

Heidehal Sports + Events stelde 19 spinning fietsen beschikbaar en zorgde voor professionele begeleiding van een instructeur.
Bedrijfscateraar Avenance voorzag alle spinners van water en ontbijtkoek om op krachten te blijven. Koninklijke Saan zorgde voor het transport van de fietsen naar
Ballast Nedam en bracht de fietsen na afloop weer terug naar de sportschool.
Deze geweldige hulp van buiten stelde de 56 sporters in staat om in twee uur tijd maar liefst 2280 minuten te fietsen.
Dat kwam neer op een gemiddelde van 40 minuten trappen.


Ballast Nedam in Ghana
Ballast Nedam voert ruim tien jaar drinkwaterprojecten uit in Ghana. Onze lokale collega’s hebben destijds een weeshuis en een school geadopteerd. In hun vrije tijd en met ondersteuning van Ballast Nedam bouwen ze sindsdien klaslokalen en andere gebouwen. Het gaat daarbij om projecten die lokaal niet of moeilijk gerealiseerd kunnen worden en die geen nieuwe afhankelijkheid creëren.


De Ballast Nedam duurzaamheidsweek is bedoeld om medewerkers ervan bewust te maken dat goed ondernemerschap en zuinig zijn op mens, milieu en maatschappij begint bij onszelf.
Deze editie had als thema MENSENMAATSCHAPPIJ. Onderwerpen als samenwerking, veiligheid en gezondheid kwamen tijdens de week op afwisselende wijze aan de orde.