Shell contractor HSSE award voor Ballast Nedam IPM

Donderdag 26 augustus jl. heeft Ballast Nedam IPM de Shell contractor HSSE award in ontvangst genomen voor de implementatie van de ‘Tankentry’ procedure bij de keuring van LPG Tanks.

Bij de keuringen van LPG tanks is het noodzakelijk dat de monteur zich in de tank begeeft. Dat is een kwetsbaar moment. De procedure schrijft voor dat alle monteurs een op maat gemaakt harnas / valbeveiliging omkrijgen en gezekerd aan een driepoot bovenop de tank de LPG tank ingaan. Hierdoor kunnen de werknemers niet vallen en altijd uit de tank gehesen worden. De ‘Tankentry’ procedure is ontwikkeld in samenwerking met de monteurs en de leverancier van de harnas / valbeveiliging.

De Health Safety Security and Environment award wordt toegekend aan bedrijven die op eigen initiatief bijdragen aan verbetering van de veiligheid. Shell kende de award met name toe vanwege het feit dat er een bewustwordingsomslag tot stand is gebracht onder de werknemers van Ballast Nedam.

Ballast Nedam IPM startte in 2009 haar interne veiligheidsprogramma ‘OOG voor Veiligheid’, waarbij OOG staat voor Observatie Onbewust Gedrag. Door het stimuleren van risicomeldingen en het gebruik van LRMA (laatste minuut risicoanalyse) kaarten is het personeel bewust gemaakt van mogelijke risico’s die bij het werk voorkomen. De Tankentry procedure is uit dit veiligheidsprogramma als verbetering voortgekomen.

Ballast Nedam IPM feliciteert alle betrokkenen met deze award.