Stadshuis Nieuwegein in aanbouw trekt honderden mensen

Afgelopen zaterdag 5 juni bezochten tussen de zes- en zevenhonderd geïnteresseerden het Stadshuis Nieuwegein in aanbouw.

Ter gelegenheid van de dag van de bouw opende bouwcombinatie BAM/Ballast Nedam de deuren van de bouwput van het Stadshuis. Ook bracht Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland en initiatiefnemer van de Dag van de Bouw een bezoek aan het Stadshuis in aanbouw en het Infocentrum Binnenstad.

Er was van alles te doen. Kinderen konden een muurtje metselen, op een luchtkussen springen en doelschieten. Er waren gratis ijsjes en drankjes en wie dat wilde kon mee met een rondleiding. Daarbij kregen de deelnemers leuke wetenswaardigheden te horen. Bijvoorbeeld dat de hoofdstaalconstructie in het Stadshuis even zwaar is als 200 olifanten. En dat je met de hoeveelheid glas die er op komt 8,5 keer de glazen piramide van het Louvre kunt bouwen. Een twintigtal omwonenden was uitverkoren om aan een manbakje onder een van de hijskranen een luchtreis over en langs het bouwproject te maken. Het infocentrum hield tijdens de Dag van de Bouw presentaties voor het gemeentepersoneel en aanhang. Andere belangstellenden konden daarbij aanschuiven. Ook daar was het een komen en gaan van mensen.

Wilma, die zaterdag de bouw bezocht van het Stadshuis schrijft: "Superlatieven schoten de bezoekers zaterdag tekort op het bouwterrein voor het Nieuwegeinse Stadshuis. Uniek, fascinerend en gaaf vonden ze het om daar rond te mogen lopen ter gelegenheid van de Dag van de Bouw."

Foto’s van de Dag van de Bouw en meer informatie over het Stadshuis Nieuwegein vindt u op www.nieuwnieuwegein.nl.

Kijk vanaf een hoogwerker mee met RTV9 naar het nieuwe Stadshuis en beluister het gesprek dat verslaggever Raymond de Jong voerde met Eelco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland: www.youtube.com/rtv9nl.