Avenue2 doet tweede voorlopige bieding in race om ondertunneling A2 Maastricht

Consortium Avenue2 heeft op 22 april haar tweede voorlopige bieding gedaan voor het plan ‘de Groene Loper’.

Het is een nieuwe stap in het omvangrijk aanbestedingsproces rond de ondertunneling van de A2 bij Maastricht en een daarbij horende gebiedsontwikkeling van Maastricht-Oost. De aanbesteding nadert haar voltooiing: op 1 juli 2009 wordt bekend wie van de drie nu nog meedingende consortia de opdracht mag gaan vervullen.

Opdrachtgevers voor deze omvangrijke aanbesteding zijn Rijkswaterstaat, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Gemeente Meerssen. Het consortium Avenue2 bestaat uit de partners Strukton en Ballast Nedam, ondersteund door verschillende partijen waaronder West8 en Arcadis. Naast Avenue2 zijn nog twee andere consortia in de race.

Reacties uit consultatiefase verwerkt in plan
Na de eerste voorlopige bieding in oktober vorig jaar, vond van november tot en met januari een Consultatiefase plaats. Bewoners van Maastricht, ondernemers en andere belanghebbenden konden in de speciaal daarvoor ingerichte consultatieruimte de drie nu liggende plannen inzien en beleven.

In de tweede voorlopige bieding van 22 april heeft Avenue2 aanbevelingen die voortkwamen uit de consultatie verwerkt. Het plan wint daardoor aan kracht en draagvlak. Verder zijn er in deze fase geen bijzondere ingrepen gedaan aan het liggende plan ‘de Groene Loper’: de integrale opzet daarvan werd goed ontvangen.

Landschappelijk plan dat verbindt
Met haar plan ‘De Groene Loper’ geeft Avenue2 Maastricht en haar omgeving een belangrijke impuls. Het is met name een landschappelijk plan dat de A2 als huidige barrière doet verdwijnen en plaats maakt voor verbinding. Verbinding van de stad met de Landgoederenzone in het noorden, én verbinding tussen de wijken van Maastricht-Oost.

Zie voor meer informatie de websites www.avenue2.nl en www.a2maastricht.nl.