Staatssecretaris Jack de Vries (Defensie) slaat eerste paal PPS Kromhout Kazerne

Staatssecretaris Jack de Vries van Defensie sloeg 20 maart 2009 de eerste paal voor de bouw van de Kromhout Kazerne in Utrecht. Op de kazerne komen circa drieduizend mensen te werken.

Op het bestaande terrein van de Kromhout Kazerne (aan de Utrechtse Herculeslaan, tegenover voetbalstadion De Galgenwaard) wordt het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht gevestigd alsmede onderdelen van het Commando DienstenCentra en de Defensie Materieel Organisatie. De bouw van de initiële tweeduizend werkplekken wordt naar verwachting eind 2010 afgerond.

Twee weken geleden is er een aanvullende overeenkomst getekend voor de realisatie van nog eens duizend werkplekken. Naar verwachting kan eind 2011 de gehele Kromhout Kazerne worden opgeleverd.

Consortium Komfort realiseert, exploiteert, beheert en onderhoudt de Kromhout Kazerne. Komfort heeft alle schakels van ontwerp, bouw, financiering, facilitaire diensten, onderhoud en beheer aangeboden in een geïntegreerd DBFMO-contract (Design, Build, Finance, Maintain, Operate) met een looptijd van 25 jaar. Het totale contract vertegenwoordigt een waarde van circa € 450 miljoen.

Binnen Komfort werken Ballast Nedam, Strukton en John Laing samen met onder andere Meyer en Van Schooten Architecten, Karres en Brands landschapsarchitecten en ISS Facility Services.

Met een ferme klap op de kop van Jut slaat staatssecretaris De Vries symbolisch de eerste paal van de Kromhout Kazerne. Op de achtergrond bekijkt luitenant-generaal Bertholee, Commandant Landstrijdkrachten, het resultaat van zijn inspanningen.