Aanmelding A-Lanes A15 voor DBFM-Aanbesteding A15 Maasvlakte-Vaanplein

Met de naam A-Lanes A15 heeft een internationaal consortium van bedrijven zich op 27 februari 2009 aangemeld voor de aanbesteding van het DBFM Project A15 Maasvlakte – Vaanplein.

Onder de vlag A-Lanes A15 bundelen de bouwondernemingen Ballast Nedam en Strukton hun krachten en ervaringen in Nederland met de gerenommeerde internationaal opererende PPS spelers John Laing en Strabag en de technische installatiespecialist Croon. Technische, juridische en financiële adviseurs complementeren het consortium.

A-Lanes A15 staat voor ontwerp, bouw, financiering en onderhoud van duurzame infrastructuur oplossingen die op het A15 tracé Maasvlakte – Vaanplein garant zullen staan voor maximale doorstroming en veiligheid zowel tijdens als na de bouw. A-Lanes A15 wil een A-merk zijn dat door de weggebruikers, omwonenden en alle bedrijven in de Rotterdamse regio die van deze economische verkeersslagader afhankelijk zijn, als zodanig zal worden erkend. Zij ambieert met de door haar ontworpen en gerealiseerde wegaanpassingen het equivalent van een milieu/kwaliteitskeurmerk te verdienen. “Rijstroken met een A-label’ is daarom wat het consortium A-Lanes A15 inspireert.

A-Lanes A15 hoopt in de loop van maart 2009 toegelaten te worden tot de Plan van Aanpak fase van de Concurrentiegerichte Dialoog. De totale aanbesteding zal ruim een jaar duren en de definitieve inschrijving zal volgens de huidige planning in juni 2010 moeten worden ingediend.