Ballast Nedam: Letter of Intent voor Walney II Offshore Windpark

Ballast Nedam heeft een Letter of Intent getekend met DONG Energy voor de installatie van 51 monopiles voor de funderingen van het Walney II Offshore Windpark. Dit windpark zal geplaatst worden in de Ierse zee, 15 km uit de westkust van Engeland.

DONG Energy is één van Europa’s toonaangevende bedrijven op het gebied van windenergie. Het bedrijf heeft vier offshore windparken in bedrijf en meerdere offshore windparken in ontwikkeling. Volgens de huidige planning zal Ballast Nedam de 51 monopiles installeren in het tweede kwartaal van 2011. Ballast Nedams zelfvarende hefschip Svanen zal worden gebruikt om de monopiles te plaatsen. Het gewicht van één monopile loopt op tot maximaal 800 ton.

De Svanen installeert op dit ogenblik monopiles voor het Belwind Offshore Windpark in België. Vorig jaar installeerde Ballast Nedam Offshore funderingen voor het Rhyl Flats Offshore Windpark in de Ierse Zee en het Gunfleet Sands Offshore Windpark in de Noordzee.

Met deze nieuwe Letter of Intent, het contract voor de installatie van 90 funderingen voor het Sheringham Shoal Offshore Windpark en het contract voor het ontwerp en de installatie van de 22 funderingen voor het Baltic I Offshore Windpark in 2010 is de orderportefeuille voor 2010 en 2011 goed gevuld. In de komende jaren ziet Ballast Nedam meerdere mogelijkheden voor een succesvolle inzet van de HLV Svanen bij de bouw van offshore windparken.