Gebr. van Leeuwen wint Innovatieprijs InfraTech 2009 met de VF-paal

In Ahoy Rotterdam is woensdag 14 januari de InfraTech Innovatieprijs uitgereikt aan uitvoerder Arie van Vliet voor zijn inzending “Ariepaal, de getrilde GEWI” alias de VF (vibro-fluïdatie) paal.

Uitzonderlijk aan deze innovatie is dat met gebruik van de VF Paal het plaatsen van ankers sneller mogelijk is en het groutlichaam zodanig gecontroleerd wordt geïnstalleerd dat de vervuiling van de bouwput minimaal is. “Behalve de technische voordelen die worden behaald is er ook sprake van een aanmerkelijke verbetering van de arbeidsomstandigheden op de bouwplaats”, aldus de jury.

Naast de vakprijs nam Arie ook de Cobouw Publieksprijs in ontvangst. Gisteren bezochten de heer Mr. Drs. L.C. Brinkman (voorzitter Bouwend Nederland) en mevrouw R.M. Bergkamp (directeur-generaal Ondernemen en Inniovatie van het Ministerie van Economische Zaken) de stand van Ballast Nedam om de winnaars persoonlijk de hand te schudden en zich te laten informeren over de in de prijzen gevallen innovatie.

Voor meer informatie:

Gebr. van Leeuwen Harmelen B.V.
Download de productinformatie (pdf)
www.gebr-vanleeuwen.nl

tel. 0348-44 14 99