Defensie en Komfort ondertekenen PPS-contract voor realisatie en exploitatie Kromhout Kazerne Utrecht

Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries en Harbert van der Wildt van Komfort hebben woensdag 4 juni het DBFMO-contract ondertekend voor de totstandkoming en exploitatie van de Kromhout Kazerne in Utrecht.

Het project omvat de realisatie van huisvesting voor circa twee- tot drieduizend defensiemedewerkers op het kazerneterrein. Op het terrein wordt het operationele Hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht gevestigd en enkele andere defensieonderdelen. Oplevering is voorzien voor oktober 2010.

Komfort bouwt in Utrecht een modern kantorenpark voor defensiepersoneel met een transparante en groene uitstraling. Naast kantoren worden er ook sportfaciliteiten, een gezondheidscentrum, parkeergarage, vergadercentrum en legering voor circa 100 medewerkers gerealiseerd.

Komfort heeft alle schakels van ontwerp, bouw, financiering, facilitaire diensten, onderhoud en beheer aangeboden in een geïntegreerd DBFMO-contract (Design, Build, Finance, Maintain, Operate) met een looptijd van 25 jaar. Het contract vertegenwoordigt een netto contante waarde van ruim € 300 miljoen.

Op 14 april 2008 werd Komfort na een Europese aanbesteding aangewezen als voorkeurspartij. In dit consortium werken Ballast Nedam, Strukton en John Laing samen met onder andere Meyer en Van Schooten Architecten, Karres en Brands Landschapsarchitecten en ISS Facility Services.