Design and Build project ROC Mondriaan wint Haagse Nieuwe Stad Prijs 2008

Dit project is Design and Build gerealiseerd door Ballast Nedam Bouw Speciale Projecten in samenwerking met AGS Architecten.

Het verkrijgen van de Haagse Nieuwe Stad Prijs 2008 bewijst dat de optimale afstemming tussen ontwerp en uitvoering in een Design & Build Constructie leidt tot bijzondere en verrassende resultaten binnen het budget van de opdrachtgever.

De Gemeente Den Haag reikt jaarlijks de Nieuwe Stad Prijs uit als waardering en bekroning van hoogwaardige stedelijke vernieuwingsprojecten. De voornaamste doelstelling van de Nieuwe Stad Prijs is het bijdragen aan vergroting van draagvlak, inzet en betrokkenheid van Haagse burgers en wijkverbeteringsorganisaties bij stedelijke vernieuwing.


De jury heeft bewondering voor de opzet van het gebouw ondanks de krappe onderwijsbudgetten en is erg onder de indruk van de hoog gekwalificeerde werkbedrijven van het ROC Mondriaan. Deze zijn toegankelijk voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Ze bieden omwonenden uit Laak de mogelijkheid om voor aantrekkelijke tarieven gebruik te maken van de diensten van de school. Tegelijkertijd doen de studenten ervaring op met echte klanten. De interactie die ontstaat met de buurt is bijzonder en duidelijk onderscheidend van andere onderwijsinstellingen. Het ROC draagt zo bij aan de ontwikkeling van een echte studentenwijk. Bijzonder is dat vooral de leerlingen zelf erg trots zijn op dit nieuwe gebouw.

Ook de kleurrijke architectuur en efficiƫnte indeling van het gebouw worden geroemd. Dit is extra opmerkelijk omdat het ROC Mondriaan is gerealiseerd middels een Design & Build project. Hoofdaannemer Ballast Nedam was tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw. In opdracht van de bouwer heeft AGS Architecten uit Heerlen hiervoor zorg gedragen.
Ballast Nedam feliciteert het ROC Mondriaan met deze prestigieuze prijs.

Voor meer informatie en het downloaden van het juryrapport verwijzen wij graag naar www.rocmondriaan.nl/nieuwestadprijs