PGGM start bouw nieuw kantoor in Zeist

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM start met de bouw van een nieuw kantoor aan de Kroostweg-Noord in Zeist.

De nieuwbouw krijgt een verbinding met het huidige hoofdkantoor, waardoor een geïntegreerd kantoorgebouw ontstaat. Hierin worden alle circa duizend medewerkers van PGGM gehuisvest. Naar verwachting neemt PGGM het nieuwe kantoor in het najaar van 2010 in gebruik. Met de nieuwbouw is een investering van circa honderd miljoen euro gemoeid. Vandaag verrichten bestuursvoorzitter PGGM, Hans Alders en burgemeester Koos Janssen van Zeist de officiële starthandeling.

Bron: Josep Lluís Mateo, MAP ArchitectsHans Alders, Bestuursvoorzitter PGGM: ”We zijn blij dat we na een lange voorbereidingstijd nu kunnen beginnen met de bouw van een geïntegreerd kantoor voor alle PGGM-medewerkers. Het transparante, duurzame karakter van het gebouw past uitstekend bij de identiteit van PGGM. Vanuit één gezamenlijk huis kunnen we straks nóg slagvaardiger opereren.”

Het nieuwe kantoorgebouw gaat bestaan uit een Noord- en een Zuidvleugel en krijgt een ondergrondse parkeergarage voor duizend auto’s. Het totale complex omvat 50.000 m2. De drie kantoren aan de Utrechtseweg in Zeist - waar de onderdelen Investments en Advies momenteel zijn gehuisvest - komen na de oplevering voor derden beschikbaar.

Het nieuwe kantoor van PGGM is ontworpen door de Spaanse architect Josep Lluís Mateo van Map Architects. Hij kreeg van PGGM de ontwerp-opdracht om een duurzaam, transparant, dynamisch gebouw te realiseren met een ingetogen kwaliteit. Ballast Nedam treedt op als hoofdaannemer van het project.

Over PGGM
PGGM verzorgt de pensioenregeling voor ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Het belegd vermogen bedraagt momenteel EUR 88 miljard.

Bericht van: PGGM,
Zeist, 29 november 2007