Milieuvriendelijk ‘Smart Screen’ van Ballast Nedam Infra wint prijs

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft op 1 november tijdens de dag van Maarssen een prijs uitgereikt aan Ballast Nedam Infra voor de ‘Smart Screen’.

De prijsvraag was uitgeschreven door Rijkswaterstaat in het kader van het Innovatieprogramma Luchtkwaliteit (IPL). De opdracht bestond uit het aandragen van uitvoerbare ideeën en oplossingen met een positief effect op de luchtkwaliteit langs wegen.

Minster Eurlings overhandigt de prijsDe prijswinnende geluidswering van Ballast Nedam Infra draagt bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit. Het concept maakt gebruik van vernieuwende materialen, kan toegepast worden op bestaande geluidsweringen en kan eenvoudig aangepast worden aan de locatie waar het geplaatst wordt.

Eind 2007 en begin 2008 wordt het scherm getest in een laboratoriumsituatie. Bij positieve testresultaten zal het scherm medio 2008 productiegereed zijn en kan het worden toegepast op diverse knelpunten langs de Nederlandse wegen.